Toepassingen van de Penta Urn


Natuurbegraafplaats

In Nederland kiezen steeds meer mensen voor een natuurbegraafplaats als laatste rustplaats. Wist u dat u ook een urn kunt laten bijzetten op een natuurbegraafplaats?

Controleer welke criteria de natuurbegraafplaats stelt, voordat u de keuze voor een urn maakt.

Doorgaans geldt dat de urn enkel uit natuurlijke materialen mag bestaan. De houten, kartonnen en keramische urn bestaan volledig uit natuurlijke materialen en zijn hierdoor zeer geschikt.

De keramische urn wordt op een lage temperatuur gebakken en wordt niet geglazuurd waardoor deze poreus is en op den duur weer tot stof wordt nadat deze in de grond is geplaatst.


Columbarium

Een columbarium of urnenmuur kan zowel binnen als buiten en open of gesloten zijn. Voor een urnenmuur buiten, ongeacht of deze open of gesloten is, adviseren we om een koperen urn te gebruiken. Het weer en de luchtvochtigheid zouden te veel invloed hebben op urnen van hout, karton of keramiek.

Voor een urnenmuur binnen kunnen urnen van koper, hout en keramiek gebruikt worden, mits de nis goed droog is. Een urn van karton is gevoelig voor vocht en daardoor minder geschikt.


Mini urn

Onze kleinste maat urn is met een inhoud van 0,1 liter een prachtig omhulsel voor een stil geboren kindje. De urn past als bolletje precies in uw handen waardoor u uw kindje met liefde en warmte kunt omhullen. 


As verdelen

Wanneer uw dierbare overlijdt en er meerdere nabestaanden zijn kan de as ook verdeeld worden over meerdere kleine urnen. Ieder familielid kan een eigen urn kiezen in een materiaal dat hen aanspreekt.

Als u overweegt de as van uw dierbare te verdelen, dan is de mini urn van 0,1 liter of 0,9 liter geschikt.


Kleine hoeveelheid as bewaren

Misschien wilt u na het verstrooien van de as van uw dierbare een kleine hoeveelheid as bewaren. Misschien overweegt u de as nog te verwerken in een sieraad en wilt u daarom nog wat as bewaren.

De urn van 0,1 liter vormt een mooi omhulsel voor een kleine hoeveelheid as.


Urn voor een huisdier

Na het verlies van uw huisdier wilt u uw huisdier misschien nog dichtbij houden. Onze kleinste maat urn is een mooie manier om de as van uw huisdier te bewaren.


Grondsteen

De koperen dodecaëder wordt ook wel gebruikt als grondsteen voor een eerste steenlegging van een nieuw te bouwen school, kerk of zorgcentrum. De holte wordt gevuld met een spreuk, wens of intentie voor eenieder die het gebouw zal betreden of bewonen. De dodecaëder wordt vervolgens afgesloten en in de fundering geplaatst. 

Voor deze toepassing is de grootste of één na grootste maat koperen urn zeer geschikt.

De grondsteenspreuk kan ook worden gegraveerd aan de buitenzijde van de urn.


Urn als kunstvoorwerp

Meer en meer mensen willen het levenseinde voorbereid tegemoet treden, ongeacht of dit in de nabije toekomst ligt of nog ogenschijnlijk ver weg. Het kiezen van een urn hoort hier ook bij wanneer u gecremeerd wilt worden.

U bent van harte welkom om in het atelier een urn te komen uitzoeken of samen te stellen die precies bij u past.

Ondanks dat u al met het levenseinde bezig bent, wilt u hier naar de buitenwereld wellicht nog terughoudend mee zijn. De Penta Urn heeft een vorm die niet meteen herkend wordt als urn. Dit biedt u de mogelijkheid om de urn neer te zetten zonder dat men weet wat het is. Wanneer u de urn bijvoorbeeld op de stop neerzet, zal men denken dat u een mooi kunstvoorwerp heeft.